Bebeklerde Katı Gıdaya Geçiş Süreci

0
376

Bebekler ilk 6 ay mutlaka anne sütü ile beslenmelidir. Anne sütü 6.aydan sonra tek başına yeterli gelmez. Bu durumda anneler mutlaka katı gıdaya geçmeleri gerekir. Katı gıdaya geçiş sürecinde anneler çok dikkatli olmalıdır. Bu süreç zor ve sıkıntılı bir süreçtir. Bu süreç sağlıklı atlatılamazsa beslenme sorunu çeken bebekler yetiştirmek zorunda kalırsınız.

Bebeklere yemekler 3.aydan itibaren yavaş yavaş tattırılmalıdır. Alerjik durumu olmayan bebeklere yemekler 4. Aydan itibaren verilmelidir. Doktor önerileri mutlaka bu aşamada dikkate alınmalıdır. Bebeklerin beslenmesi için uygun zamanı tespit etmelisiniz. Bebeklerde kayı gıdaya havuç suyu, elma suyu ve yoğurt ile geçiş yapabilirsiniz. Bebeklere ek besinlerin hepsini aynı anda vermeye çalışmak doğru değildir. Bu durumda bebekteki besin alerjisini tespit etmek zordur. Besinler sırayla verilip alışması sağlanmalıdır.

Bebeklere verilecek ek besinler iyi yıkanmalıdır. Bağışıklık sistemi zayıf bebekler kolay mikrop kapar ve hastalanırlar. Çocuklara verilecek besin kapları temiz ve hijyenik olmalıdır. Bebeği besleyecek kişilerin ellerini bol su ile yıkaması gerekir. Ek besin verirken bebeğe önlük takmaya özen gösterin. Bebekler mama sandalyesi ile kolay beslenir. Bebeği mindere destekli oturtun. Yemek yeme konusunda aşırı ısrarcı olmayın. Pişmiş yemekleri en fazla 1 gün dolapta tutun. Bebeklere taze meyve suyunu günlük olarak verin. Katkı maddesi içeren gıdalardan bebekleri uzak tutun. İlk aşamada bebeklere şeker ve tuz vermeyin. Şeker ishale ve diş çürümesine tuz ise hipertansiyona neden olur. En iyi beslenme kendi evinizde hazırladığınız besinlerdir. Bu yüzden hazır yiyeceklerden, dışarıda açıkta satılan besinlerden çocuklarınızı uzak tutun. Bebekleri günde 3 saat arayla emzirin. Emzirirken bebeğin hava yutmamasına özen gösterin.  Aksi taktirde bebekte gaz sorunu ortaya çıkacaktır.

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here