Gözde sarı nokta nedir? Hayatınızı nasıl etkiler?

0
1981

Gözde sarı nokta ne ve hayatınızı nasıl etkiler…
Doktor bana sarı nokta hastalığını teşhis etiğinde ne olduğunu bilmediğim için çok oralı olmadım fakat sarı nokta hastalığın ne olduğunu öğrendiğim de resmen tansiyonum tavan oldu çok üzüldüm zaten yüksek tansiyonla uğraşıyorum kalp duvarlarımda kalınlaşma var bir de bu sonu körlükle biten bir hastalık ayrıca yaşlık hastalığı ama ben gençtim neden benim başıma geldi diye düşünürken dedim ki yolun başımdayım araştırmaya başladım.

Olumlu olumsuz bir çok yazı okudum hemen hepsinde düzelme olmadığı yazıyordu 1 veya  2 makalede olumlu okudum bu arada doktorumun verdiği damla ve ilaçları kulanıyorum sadece gözlüklerime tam adapte olamadım zamanla alışacağım önümde 6 ayım var doktorum mart 2019 kontrole çağırdı ve durumu kontrol edecek bu sureci sizlerle paylaşmak istedim.

Kendime bir yol çizdim 6 ay sonra benim hayatıma ne katı veya ne aldı hastalığımın boyutu ne olacak bitkileri araştırdım bu konuda emek vermiş bir çok kişiyi araştırdım ve araştırmaya devam ediyorum.Antioksidan ve çinko içeren vitaminlerin hastalığın seyrini yavaşlattığını okudum bilimsel olarak kanıtlanmış. Burası çok önemli (Bu hastalık bir gözde başlar ve diğer göze geçme olasılığı iki sene içinde yüzde 90 oranındadır. Bu hastalık 50 yaşından sonra ilerliyor. Türkiye’de 1 milyonun üzerinde kişi yaşa bağlı sarı nokta hastalığına yakalanmış durumda.Bu insanlar yavaş yavaş görme kaybına uğruyor.ve günlük yaşantıları kısıtlanıyor. Kadınlarda daha sık görüyoruz bu hastalığı. Sigara, yüksek kolesterol, hipertansiyon, güneş ışığına uzun süre maruziyet ve vitaminden eksik beslenme diğer risk faktörleridir.Kalıtım da önemlidir.)

Ne zaman doktora başvurmak lazım?

(Öncelikli olarak 40 yaşından sonra her yıl düzenli göz kontrolü gerekir. Ancak görme azalması, cisimlerin ortasını karanlık, eğik, çarpık görme şikâyetleri olursa vakit kaybetmeden bir göz doktoruna başvurulmalıdır. Erken tanı çok önemlidir.Yüzde yüz görme kaybı olduğunda maalesef işe yaramıyor.10 hanenin 8’inde mutlaka bir sarı nokta hastası vardır. )

Tırnak içine aldığım özel bir hastanede çalışan doktorun sözleri

Ben 1 haftadır yani hastalığı öğrendiğimden beri sabah kalkar kalmaz aç karnına bu benim tercihim

1.çay bardağı taze sıkılmış domates suyu ve saat 11 melisa çayı 1 fincan saat 16,00 1 fincan melisa çayı içmeye başladım size fırsat buldukça bu hastalığı yenmek için kulandıklarımı burada sizlerle paylaşacağım.

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here