Sülük Tedavisi Nedir?

0
1456

Sağlık alanında sülüklerin kullanılması bundan 2500 yıl öncesine dayanır. Herkes sülüklerin kanı emdiğini düşünür. Kanı emerek değil emerken ısırık salgıladığı sıvı ile hastalıkları tedavi eder. Günümüz medikal alanında yoğun olarak kullanılır. Diğer tedavi yöntemlerine göre oldukça pahalı bir tedavi yöntemidir.

Sülük Tedavisi Nasıl Yapılır?

Sülük tedavisi aç karnına yapılır. Yemek yedikten sonra en az 3 saat aç kalmış olmanız gerekir. Sülük tedavisinden 2 gün önce protein içeren gıdalar yemek gerekir. Sülükler vücudun belirli yerlerine konulur. Sülükler vücutta bulunan kanı emdiğinde faydalı enzimler ve bileşikleri daha faydalı çalıştırır. Sülükler tarafından emilen vücut kanlı gözükür. Sülük işlemi uygulanan bölgede kanama devam edebilir. Kanın akması için pamukla bandaj yapılır.

Sülük Tedavisinin Uygulandığı Hastalıklar

  1. KALP DAMAR HASTALIKLARI: Sülük tedavisi kalp ve damar hastalarına yoğun olarak uygulanan bir tedavi yöntemidir. Yüksek tansiyon ve yüksek nabız sorununa iyi gelir. Kalp damar tıkanıklığını giderir. Kan dolaşım bozukluğunu düzeltir. Kalp kası iltihabını giderir. İnmelere karşı çok etkili bir tedavi yöntemidir. Atar ve toplardamar pıtılaşmasını önler.
  2. SİNİR HASTALIKLARI: Sülük tedavisi sinir hastalarına uygulanır. Beyin ve omirlik sistemindeki kan damarı hastalıklarını giderir. Sinir iltihabını yok eder. Epilepsi hastalarına da uygulanır. Sinir kökü iltihabını yok eder.
  3. ESTETİKSEL HASTALIKLAR: Estetiksel hastalıklarda sülük tedavisi uygulanır. Selüloit oluşumunu yok eder. Buruşma ve kırışıklıkları giderir. Cilt görünüş bozukluklarını giderir. Ameliyat sonrası yara izlerini giderir. Sülük tedavisi hemoroit ağrısını dindirir.
  4. ÜROLOJİK HASTALIKLAR: Ürolojik hastalıkların tedavisi için de sülük tedavisi uygulanır. Böbrek tembelliğini yok eder. Böbrek taşı düşürmesine yardımcı olur. Böbrek iltihabını kurutur. Prostat problemi olanlara iyi gelir. Testislerde oluşan toplardamar hastalıklarını iyi eder.
  5. CİLT HASTALIKLARI: Sülük tedavisi cilt hastalıklarına iyi gelir. Çıban ve deri apsesini giderir. Ergenlik sivilcelerini yok eder. Cilt lekelerini yok eder. Kellik ve saç dökülmesine karşı çok etkilidir. Egzema ve sedef hastalıklarının tedavisinde kullanılır.
  6. METABOLİZMA HASTALIKLARI: Sülük tedavisi obeziteyi yok eder. Gut hastalığına iyi gelir. Bağışıklık sistemini güçlendirir.
  7. KULAK BURUN HASTALIKLARI: Sülük tedavisi kulak iltihabını giderir. Kulak iltihabına bağlı işitme kayıplarını önler. Sinüzit oluşumunu önler. Bademcik iltihabını giderir. Kulak çınlaması ve kireçlenmesini yok eder.
  8. GÖZ HASTALIKLARI: Ayrılmış retinayı birleştirir. Göz tembelliğini önler. Şaşılık oluşmasını engeller. Göz tansiyonuna iyi gelir. Diyabet kaynaklı görme kayıplarını yok eder. Göz damar tıkanıklığını giderir. İltihaplı göz hastalıklarına iyi gelir.
  9. SİNDİRİM SİSTEMİ HASTALIKLARI: Sindirim sisteminde meydana gelen hastalıkların tedavisinde kullanılır. Mide ülserini yok eder. Safra kesesi iltihabını giderir. Kalın bağırsak ve pankreasta meydana gelen iltihapları yok eder.
  10. DİĞER HASTALIKLAR: Sülük tedavisi guatr, romatizma, astım, zatüre ve kadın hastalıklarını giderir.

Sülük Tedavisinin Uygulanmadığı Durumlar

Sülük tedavisi hemofili, cilt anemisi olan, kan sulandırıcı ilaç kullanan gebe ve emziren kadınlara uygulanmaz. Sülük tedavisi göz kapağı çevresine, avuç içine, ayak tabanına, boyun, çene altı, koltuk altı, kasık gibi önemli damarların geçtiği bölgelere uygulanmaz.

Sülük Tedavisinin Yan Etkileri

Tedavi başlangıcında hafif acı hissedilir. Acı hafif sızı şeklinde olur ve 5 dakika sürer. Tedavi uygulanan bölgede sızıntı şeklinde kanama oluşur. Kanama maksimum 10 dakika sürer. Akıntının olması faydalıdır. Nadir durumlarda deri enfeksiyonu oluşur. Kısa süreli lenf bezleri şişer. Isırma noktalarında kabuklanma gibi tepkiler oluşur.

Sülük Tedavisinin Faydaları

Sülük tedavisi hastayı zihinsel ve fiziksel yönden rahatlatır. Kan dolaşımını hızlandırır. Kanın akışını rahatlatır. İltihap oluşumunu yok eder. Ağrıları dindirir. Cilt sorunlarına iyi gelir. Beyin hücrelerini canlandırır. Sinir hücrelerini iyileştirir. Bacak ülserlerini tedavi eder. Sindirim sistemi güçlenir. Eklemler daha iyi çalışır. Alzheimer gibi hastalıklara iyi gelir. Göz hastalıkları, kulak hastalıkları ve diş eti iltihabını giderir.

 

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here