Bebekler Ne Zaman Diş Çıkartır?

0
301

Bebekler dişlerini 6.aydan itibaren çıkarmaya başlar. Diş çıkarma bebek için zor ve sıkıntılı bir süreçtir. Bu dönemde bebeklerde yüksek ateş, halsizlik, huysuzluk ve salya akıtma gibi durumlar gözlemlenir. Her bebek bu süreci farklı bir biçimde yaşar. Üst çenede 10 alt çenede 10 olmak üzere 20 dişi bebekler 3 yaşına kadar çıkartır. Diş çıkarma 6. Aydan 3 yaşına kadar süren bir süreçtir. Anne ve babalar bu zor süreçte bebeğe yardımcı olmalıdır.

Diş Çıkarma Belirtileri Nelerdir?

Diş çıkarmanın en belirgin belirtisi yüksek ateş ve ishaldir. Bebeklerin ateşi bu dönemde 38 dereceye kadar çıkar. 38 derece ve üstü ateş durumlarında vakit kaybetmeden bebeği doktora götürmek gerekir. Ateş ve ishalin bir arada olması büyük sağlık sorunlarına yol açar. Ateşlenen bebeğin yüzü temiz bir bezle sinirlenmelidir. Koltuk altına ıslak bez konulmalıdır. Bebek yüzü için doğal nemlendirici konulmalıdır. İşaret parmağına gazlı bez sarıp bebeğin dişi kaşınarak bebek bu süreçte rahatlatılır.

Diş Çıkaran Çocuğa Nasıl Destek Olunur?

Diş çıkaran bebeğe evde bir takım uygulamalar yaparak bebeği rahatlatabilirsiniz. Temiz bir bez içine buz kütlesi koyup bebeğin diş bölgesine buz kompresi yaparak bebeğin diş ağrısını dindirebilirsiniz. Plastik ve boya içermeyen diş kaşıyıcılarını eczanelerden temin edebilirsiniz. Havuç tarzı sert kabuklu meyveler verip bebeğin diş kaşıntısına destek olabilirsiniz. Diş çıkan bebekler aşırı salya akıttığı için bol sıvı kaybı yaşar. Bu yüzden anneler bebeklerini sık emzirerek bebeklerin kaybettiği bu sıvıyı telafi etmelidir. Diş çıkaran bebekler yanaklarını kaşır ve kulaklarını çeker. Yanak bölgesindeki ağrı kulaklarına vurur. Doktor tavsiyesi ile diş jeli kullanarak bebeklerin diş ağrısı dindirebilirsiniz.

 

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here