Probiyotiklerin Cilde Faydaları

0
75

Probiyotikler cilt üzerinde koruyucu bir katman oluşturarak adeta koruyucu bir bariyer vazifesi görürler. Yapılan araştırmalar probiyotiklerin, akne tedavisinde de etkin rol oynadığını ortaya koymuştur. Probiyotikler ciltte meydana gelen inflamasyonu ve kızarıklığı yatıştırır ve aknelerin tedavi edilmesinde de oldukça etkilidir.

Probiyotikler akne tedavisinde, diğer akne karşıtı cilt bakım ürünlerinin aksine cildinizi çöl gibi susuz bırakmaz. Probiyotikler akneleri tedavi ederken, cildinizi de nemlendirir. Nemini kaybetmeyen cilt demek aynı zamanda daha az kırışıklık ve iz demek.

Probiyotik Cilt Ürünleri

Normal şartlar altında dış etkenler olmasa, cildimizin üzerinde yer alan iyi bakteriler, bu faydaları sağlamaya hazır bizim için savaşan küçük savaşçılar gibidir. Ancak güzellik ve temizlik ürünlerinin içerisinde yer alan bazı kimyasallar, cilt üzerindeki yağı söker alır ki, bu cilt yağları bakterilerin yaşayabilmesi için gerekli olan besini teşkil eder. Aynı şekilde akne tedavisinde kullanılan topikal antibiyotikler de, yine cilt üzerindeki bakteri florasını bozabilir. İşte tüm bu nedenlerden ötürü, cildinizin üzerine faydalı probiyotikleri uygulamak, bozulan doğal koruma kalkanınızı geri kazanmanızı sağlayacaktır. İşte bu nedenlerle cilt bakımında probiyotik teknoloji ile cilt sorunlarınızın üstesinden gelmeniz mümkün. Bu yüzden de probiyotik teknoloji ile üretilmiş olan cilt bakım ürünlerine olan ilgi, her geçen gün artmaktadır. Bunun sonucu olarak da kozmetik ve güzellik ürünleri üreticileri de, probiyotik teknoloji ile üretim yapmaya başlamış durumda. Ülkemizde şu anda bu konu biraz daha geri kalmış durumda olsa da, Türkiye’deki kozmetik ürünleri üreticileri de yavaş yavaş portföylerine bu ürünleri katmaya başladılar.

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here