Cilt Tipini Öğrenme Yolları Nelerdir?

0
361

Her insanın cildi, kişiden kişiye farklılık arz etmektedir. Bazı insanlarda cilt bozukluğu olabilmektedir. Bunun gibi farklı görünüme sahip insanların cildi tip bakımından farklı olmaktadır. Ancak cilt tipini öğrenmenin de yolu vardır. Bu yazımızda cilt tipini öğrenme yollarına başvurmak istedik.

Cilt tipi genel olarak genetik olmaktadır. Bununla birlikte zaman içerisinde cilt değişebilir. Bunu en iyi öğrenmenin yolu aşağıda belirttiğimiz açıklamaları dikkatli şekilde okumaktır.

Cilt Tipleri Nelerdir?

  • Normal cilt tipi

Bu cilde sahip insanlar, genel anlamda cildinin gözenekleri kapalıdır. Şeffaf haldedir. Lekesiz ve normal bir cilde sahiptirler. Bakım yapılırken hafif bir bakım ile cildin temizlenmesi oldukça rahat ve kolaydır.

  • Karma cilt tipi

T bölgesinin gün içerisinde parlama yapmasıdır. Siyah noktaların ve açık gözenekler, T bölgesinde özellikle dikkat çekmektedir.

  • Kuru cilt tipi

Cildin üstü ince bir deriye sahiptir. Gözenekleri kapalı ve oldukça küçüktür. Bu cilt tipi, normalin altında bir özelliğe sahiptir. Görünüm mat şeklindedir. Ufak pullanmalar gün içerisinde oluşabilir. Bu cilt genel olarak, neme ihtiyaç duyar.

  • Yağlı cilt tipi

Bu cilt, genel olarak yağlı görünümü ile çabuk parlar. Bunun için sık sık şikâyet edilen bu cilt tipinde gözenekler siyah nokta ve sivilcelere açık olması nedeniyle daha yatkındır. Bu cilt tipinde temizlik yapılırken gün içerisindeki rutinlerin oldukça özenli şekilde yapılması gerekir. Bu cilde göre kullanılan ürünler, yağlı cilt tipine uygun olması önemli bir özelliktir.

 

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here