Zayıflatan Şifalı Bitkiler ile Kilo Verin

0
781

Kilo vermek insanların ortak hedeflerinden birisidir. Sağlıklı bir yaşam sürmek, ideal bir görünüme kavuşmak için her gün milyonlarca insan yemesine içmesine dikkat etmektedir. Kilo verme konusunda herkesin ortak bir açıklaması vardır. Kilo verme konusunda piyasada söylenen diyet listelerine uymak sağlık açısından büyük tehlike taşır. Kilo verme konusunda mutlaka işin uzmanı diyetisyenlere gitmek gerekir.

Su içmeyi Unutmayın!

Diyet konusunda spor yapmak, dengeli beslenmek, bol su içmek ve şifalı bitkiler tüketmez vücut için sakıncası olmayan yöntemlerdir. Şifalı bitkileri emziren ve gebelik süreci yaşayan annelerin tüketmesi tavsiye edilmez. Özel durumunuz yoksa şifalı bitkiler tüketmenin sağlık açısından sakıncalı bir tarafı yoktur. Bitki çaylarının yan etkisi olmayıp birçoğu sağlık açısından çok faydalıdır.

Zayıflatan Şifalı Bitkiler

Zayıflama konusunda etkili birçok şifalı bitki bulunur. Uzmanların tavsiye ettiği kilo vermeye yardımcı 15 bitki çayı:

1.BİBERİYE: Kilo vermek istiyorsanız biberiye mutlaka mutfağınızda bulunmalıdır. Bölgesel zayıflamada ve istenmeyen yağlardan kurtulmanızda çok etkilidir. Sindirim sistemini rahatlatan ve bağırsakların çalışmasını düzen sokan biberiyeyi çay gibi demleyip tüketebilirsiniz. İştah kesen biberiye bugün zayıflama konusunda en çok tercih edilen bitki çayıdır. Biberiyeyi aktarlarda ve baharatçılarda kolaylıkla bulabilirsiniz.

2.MAYDANOZ: Maydanoz suyu sindirim sistemini düzene sokul idrarın sökülmesini sağlar. Mide şişkinliği ve hazmı yok eden maydanoz suyu uzun süre kullanıldığında kilo vermenize büyük destek olur.

3.MATE YAPRAĞI: Vücuttaki sıvının dışarı atılmasını kolaylaştıran mate yaprağı iştahı keser ve kilo vermeye destek olur. Kişi iştahsız sofraya oturarak az besin tüketirsiniz. Dünya genelinde zayıflama tedavisinde aktif olarak kullanılan bir şifalı bitkidir.

4.YEŞİLÇAY: Güçlü bir antioksidandır. Kanser tedavisi başta olmak üzere birçok hastalığın tedavisinde kullanılan yeşil çay zayıflatıcı etkiye sahiptir. Vücudu hastalıklardan koruyup bölgesel zayıflamayı sağlar. İştahı kapatıp sindirimi düzene sokup bağırsakların rahat çalışmasını sağlar.

5.ATKUYRUĞU: Güçlü bir idrar sökücüdür. Vücutta biriken yağları eriten atkuyruğu kısa sürede zayıflamak isteyenler için ideal bir şifalı bitkidir.


6.SOĞAN SUYU: Soğan suyunun düzenli tüketimi sindirim sistemini düzene sokup bağırsakların çalışmasını hızlandırıp kısa sürede kilo vermenizi sağlar.


7.FUNDA YAPRAĞI: İyi bir idrar sökücü olan funda yaprağı vücutta su ve ödeme atar. Vücudun ideal kiloya ulaşması için bölgesel zayıflamaya imkan sağlar.


8.ELMA SİRKESİ: Sindirim sistemini rahatlatan, bağırsakların çalışmasını düzene sokan elma sirkesi zayıflamak isteyenlere uzmanların en çok tavsiye ettiği zayıflama ilacıdır.


9.KAYISI: Vücut şişkinliğini gideren kayısı çayı ödemi attırıp kısa sürede zayıflamanızı sağlar. Midedeki şişkinliği alıp bağırsakların düzenli çalışmasını sağlar.


10.KEKİK: Kekik yağı ve kekik çayı olmak üzere iki şekilde tüketebilirsiniz. Kekik yapını yemeklerde ve salatalarda tüketebilirsiniz. Kekik çayını da akşam yemeklerden sonra tüketebilirsiniz. Metabolizmayı hızlı çalıştıran kekik hazmı kolaylaştırır. Bağırsaklar daha düzenli çalışarak kısa sürede kilo vermenize destek olur.


11.TERE OTU: Metabolizmayı hızlı çalıştıran tere otu bağırsakları düzene sokarak kısa sürede ideal vücut ölçülerine kavuşmanızı sağlar.

12.SİNEMAKİ: Hazımsızlık sorununu çözen Sinemaki sindirim sisteminin çalışmasını düzene sokar. Tek tüketilmesi zor olduğu için nane ile karıştırılıp tüketilmesi tavsiye edilir. Sinemaki zayıflama konusunda çok güçlü bir bitki olup tüketimde aşırılığa kaçılmaması tavsiye edilir. 

13.KİRAZ SAPI: Kiraz çıktığı ayda kirazların sapı toplanıp kurutulur. Kurutulan sap çay gibi demlenip tüketilir. Sindirim sistemini ve bağırsakları düzene sokan kiraz sapı iyi bir zayıflama çayıdır.


14.FESLEĞEN: İştah kesen fesleğen vücuttaki şişkinliği alıp ödemenin atılmasını sağlar. İdeal vücut ölçüsüne kavuşmak isteyenler mutlaka fesleğen tüketmelidir.


15.LAHANA SUYU: Vücutta biriken zararlı toksinlerin vücuttan dışarı atılmasını sağlayan lahana suyunu her gün taze olarak tüketilmesi tavsiye edilir. Düzenli lahana suyu tüketimi iştahı kapatır kısa sürede zayıflamanızı sağlar.

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here