Kuru Ciltler için Tavsiyeler

0
583

Kendinize iyi bakmak aslında cildinize iyi bakmaktır. Mevsimsel değişimler, genleriniz, beslenme alışkanlıkları hatta ruhsal haliniz gibi birçok etken cilt sorunlarını da beraberinde getirir. Kuru cilt tipi de bunlardan biridir. Kuru ciltler için tavsiyeler günlük hayatta yapacağınız rutinleri de içerir. İlk ve en önemli aşama bol bol su içmektir. Unutmayın su hayattır; ve cildinizin en önemli ihtiyaçlarından biridir.

Kuru cilt, neme hasret bir cilt tipi olduğu için nemlendirilmesi ve nemli kalması için özen gösterilmelidir. Cildinize sabah ve akşam yapacağınız rutin temizleme ve nemlendirme işlemlerine zaman ayırarak cildinizi rahatlatmanız önemlidir. Sabah kalktığınızda yüzünüzü iyice kurutacak ürünler yerine, cilt tipinize uygun temizleyicileri tercih etmelisiniz. Kuru ciltler için tavsiyeler ilk etapta iyi bir temizleme ile başlar. Hassas ciltler için yüz yıkama jeli önerileri olarak; Dr. Murad Redness Therapy Soothing Gel Cleanser 200 ml yapısı ve içerik bakımından cildinize iyi gelecek bir yıkama jelidir. Patentli formüle sahip olduğu için cildinizi kurutmayacak ve gerginlik hissinizi azaltacaktır. Yüz yıkamayla ilgili önemli bir püf noktası olarak; yüzünüzü yıkarken sadece yüzünüzü değil boyun bölgenizi de ihmal etmeyin. Kullanacağınız ürünleri de masaj yaparak uygularsanız etkisini daha çok hissedersiniz. En önemlisi kalıp sabun, cildinizi kurutan maskeler gibi cildinizi tamamen kurutan temizleme işlemlerinden kaçınmalısınız. Aksi halde pul pul dökülme, kızarıklık gibi durumlar sizi daha çok rahatsız edecektir. Bakımsızlıktan cildinizde oluşan aşırı kuruluk durumlarında mutlaka doktorunuza başvurmalısınız. Cilt tipinizi öğrendiyseniz ve kuru cilde sahip olduğunuzu artık biliyorsunuzdur… Cildinize her an iyi bakmanız gerektiğinin farkındaysanız bakım önerilerimizi dikkate almalısınız.

Kuru Ciltler Günlük Cilt Bakımında Nelere Dikkat Etmeli

Kuru cilt tipi, cildiye doktorlarının sık sık tavsiye ettiği ürünler, yüz temizleme jeli eczane raflarında yerini almaktadır. Marka olarak Murad, Bioderma, Nuxe, Vichy kuru ciltler için hazırladıkları ürünler ile oldukça popülerdir. Kuru ciltler için tavsiyeler olarak cildinize iyi gelecek ürünleri de iyi bir şekilde tespit edebilmelisiniz.

Makyaj yapan biriyseniz ve cildinizi doğru nemlendirmeden makyaj işlemine başladıysanız bu durum cildinizi iyice kuru bir yapıya sokacaktır. Makyaj yapmadan önce cildinizi iyice nemlendirmelisiniz. Cildinizi iyi nemlendirme her cilt tipi için ayrıca önemlidir; ancak kuru bir cilt tipiniz varsa doğru nemlendiriciyi bulmanız ve düzenli kullanmanız gerekecektir.

Maske olarak da hemen her maskenin size uygun olmadığını bilmelisiniz. Pleeng özellikli maskeleri sık sık kullanmaktan kaçınmalısınız. Cildinizdeki kuruluğu arttıracak maskelerden uzak durmanız gerekir. Maske olarak Garnier Nem Bombası Canlandırıcı Kağıt Maske kullanabilirsiniz. 15 dakika gibi kısa bir sürede cildinizi yoğun şekilde nemlendirecek bir yapıya sahip olduğu için, acil randevu, görüşme gibi zamanın kısıtlı olduğu durumlarda bu gibi maskeler imdadınıza koşacaktır.  

Yüzünüze iyi gelecek badem yağı, gül yağı, Hindistan cevizi yağı gibi vitamin ve mineral bakımından zengin olan yağlarla yüz masajı yapmanız da cildinize iyi gelecektir. Sadece yüzünüz için değil kuruyan elleriniz için bu yağları kullanabilirsiniz. Geceden el masajı yapıp eldiven takarak uyursanız sabaha yumuşacık eller ile uyanmanız mümkün.

Cildinizi 4 Adımda Koruma Altına Alın

 

  • Cildinizi kurutmayın!

 

Cildinizi kurutmadan temizleyecek doğru ürünü artık seçtiğinizi biliyoruz. Yazın sıcaktan ve güneşin UV ışınlarından korunmak için SPF özellikli kremleri yanınızdan eksik etmemelisiniz. Kışın soğuktan ve bahar aylarında da sert rüzgardan cildinizi iyi bir şekilde korumanız gerekiyor. Güneş koruyucunuzu, nemlendiricinizi düzenli periyodlarla kullanmayı ihmal etmemelisiniz. Aksi takdirde cildinizdeki kuruluk problemi mevsim geçişlerine bağlı olarak daha da şiddetlenebilir.

 

  • Cildinizi ıslak bırakmayın

 

Cildinizi yıkadıktan sonra, iyice kurulamanız gerekir. Özellikle yüzünüzü yıkarken sıcak su kullanmak yerine ılık suyu tercih edebilirsiniz. Suyun yüzünüzde kurumasına izin verirseniz cildinizin gerildiğini hissedebilirsiniz.; Bu durum size rahatsız bir his verebilir. Hatta duşa özel ürünlerden olan Nivea Kuru Ciltler için Besleyici Duşta Vücut Kremi kullanarak suyun yarattığı sert etkiyi anında yumuşatabilirsiniz.

 

  • Cildinizi doğru nemlendirici ile nemlendirin

 

Kuru cilt tipine sahip olanların en önemli sorunu doğru nemlendiriciyi bulamamaları olacaktır. Bu durum aslında ciltteki kuruluğun bir türlü gitmediği hissinden kaynaklanır. Temel olarak nemlendirme işleminin düzenli yapılması gerektiğini kesinlikle unutmamalısınız. Sabah akşam rutinlerinize öğle saatlerini de ekleyebilirsiniz. Yardımcı ürünlerini Uludağ Premium Sade Yüz Spreyi Fazla makyaj yapmaktan ve cildinizi nefes almayacak hale getirmekten de kaçınmalısınız.

 

  • İyi beslenin ve iyi uyuyun

 

Bol bol su içerek ve mevsimsel meyve sebze tüketerek hem sağlığınızı hem de cildinizi koruma altına alabilirsiniz. Uyku problemi çeken biriyseniz emin olun bu durum yüzünüze, yani cildinize de yansıyacaktır. Melisa ve rezene gibi rahatlatıcı çayları akşam tüketerek iyi bir uyku için kendinize şans verebilirsiniz.  İyi bir uyku iyi bir cildi de beraberinde getirecektir.

Kuru Ciltler için Doğal Nemlendiriciler

Kuru cilt tipine özgü evinizde bile gerçekleştirebileceğiniz pratik bakım önerileri mevcuttur. Kuru ciltler için doğal nemlendiriciler olarak doğal yollardan faydalanarak kendinize nemlendirici maskeler ve bakım kürleri yapabilirsiniz. Süt, yoğurt gibi cildinizi rahatlayacak besinleri rahatlıkla yüzünüze uygulayabilirsiniz. Badem sütünü pamuğa bastırıp özellikle kuruyan bölgelerinize kullanabilirsiniz. E vitamini bakımından zengin olan hindistan cevizi yağı özellikle şu sıralar oldukça popüler ancak; gözeneklerinizin hava almasına da dikkat etmelisiniz. Direk yüzünüze uygulamak yerine maskelerinizin içine karıştırarak kullanmanız daha faydalı olacaktır. Ayrıca dirsek, topuk gibi çok çabuk kuruyan bölgelerinize hindistan cevizi yağını rahatlıkla uygulayabilirsiniz. Hazır yağlardan bahsetmişken badem yağından bahsetmemek olmaz.. Badem yağı, içinde barındırdığı yağ asitleri sayesinde cildi besler. Vitamin ve mineral bakımından da oldukça zengin olduğu için kuru cilt sahibine sahip herkes tarafından rahatlıkla kullanılabilir.

Besin değeri açısından oldukça sağlıklı besinlerden olan Avakado ile de evinizde muhteşem maskeler yapabilirsiniz. Avokado nem maskesi cildiniz için oldukça ideal bir maskedir. Yarısını yediğiniz avokadonun yarısı ile kendinize maske yapabilirsiniz. Yarım avokadoyu bir kaba alıp ezin, içine biraz bal ve badem yağı ekleyerek iyice karıştırın. Göz ve dudak çevreniz hariç yüzünüze uygulayın ve 20 dakika kadar bekletin. Daha sonra yüzünüzü durulayın. Yüzünüzün sağlıklı görünen ışıltısını hemen fark ediyor olacaksınız. Her maskeden sonra bakım kreminizi sürmeyi de ihmal etmeyin.

Gül suyu ve gül yağı gibi doğal içerikli ürünleri hem maskenizde hem de günlük rutinlerinizde rahatça kullanabilirsiniz. Maskelerinizin içerisine eklediğiniz şifa kaynağı sayılan gül yağı cildiniz için oldukça besleyicidir. Kokusu da ayrıca rahatlatıcı bir özelliğe sahip olduğu için size iyi gelecektir. Avokado ve yoğurt maskeleriniz için de bu yağı kullanabilirsiniz.

Maskenizi haftada bir düzenli aralıklarla uygulayabilirsiniz. Cildinize iyi baktıkça onun da size gülümsediğini ve ışıldadığını fark ediyor olacaksınız. Sağlıklı ciltte makyajınız da gayet şık ve güzel duracaktır. Daha sonra makyajınızı nazikçe çıkarmalısınız. Cildinizi tahriş edici şekilde temizlemekten uzak durmalısınız. Pamuk yardımıyla yüzünüze uyguladığınız, Bioderma Sensibio H2O Hassas Ciltler için Temizleyici ile cildinizi makyajınızdan kolayca kurtulabilirsiniz.

 

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here