Zayıflatan Besinler

0
534

Kilo vermek isteyen kişiler kilo vermek için ciddi bir arayışa girerler. Diyetisyenlere gidip yeme içme ve kilo verme konusunda fikir alırlar. Bütün diyetisyenler size ortak bir liste çıkarır. Yemeniz ve yememeniz gereken besinleri bu listeye eklerler. Bazı besinler düşük kalori içerirken, bazı besinler ise hızlı yağ yakmaya yardımcı olur. Bazı besinler yüksek enerji içerir ve kilo almanıza neden olur. Sağlıklı ve dengeli bir yaşam sürmek için ideal kilonuzu korumalısınız. Beslenirken besinlerin besleyici ve doyurucu olmasına dikkat etmelisiniz. Uzmanların tavsiye etiği zayıflatan besinler şunlardır:

Zayıflatan besinler nelerdir?

1- YUMURTA: Doğal köy yumurtası tüketmeye özen gösterin. Doğal yumurta içerik olarak şeftali sarısı kıvamındadır. Yumurta kolesterolü etkilemez ve kalp krizi riskini azaltır. Kilo vermek isteyenler için ideal bir besindir. Yüksek oranda protein içeren yumurta düşük kalorilidir. Yumurta tüketen kişi açlık hissi duymaz ve midesi rahatlar. Besleyici ve doyurucu bir besindir. Vücudun enerji ihtiyacını yumurta karşılayabilir.

2- SEBZE VE MEYVELER: Yeşil yapraklı sebzeler vücut için faydalıdır. Muhteşem bir zayıflama gıdası olan meyve ve sebzeler, karbonhidrat ve kalori düzeyi oldukça düşüktür. İçerdiği liflerle vücudun sindirim sistemini düzenler. Meyve ve sebzeyi taze ve doğal olarak tüketin.

3- SOMON BALIĞI: Dünyada en çok tüketilen balık somon balığıdır. Az kalori içeren somon balığı doyurucu bir besin kaynağıdır. Tokluk hissi veren balık yüksek miktarda protein ve yağ içerir. Balık vücudun iyot ihtiyacını karşılar. İyotlar vücutta tiroit hormonlarının gelişmesini sağlar. Bu hormonların gelişmemesi kilo kaybına ve gelişim geriliğine neden olur.

4- TURPGİLLER: Brokoli, lahana, karnabahar ve bürüksel lahana turpgil ailesi içinde yer alan sebzelerdir. Yüksek protein içeren turpgiller zayıflama konusunda en büyük yardımcınızdır.

5- YAĞSIZ ET VE TAVUK: Et kilo vermek isteyenler için ideal besindir. Yüksek oranda protein içeren yağsız et doyurucu bir besindir.

6.HAŞLANMIŞ PATATES: Patates iyi bir kilo verme gıdasıdır. Patatesi kızartarak değil haşlayarak tüketin. Potasyum açısından olukça zengin olan patates doyurucu bir besin kaynağıdır. Haşlanmış patates açlık hissini yok eder.

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here