Vücuda Yüksek Enerji Veren Besinler

0
570

Kilo almak isteyen kişiler yüksek enerji veren besinler tüketmelidir. Zayıflamak isteyenlerde düşük kalorili besinler tüketmelidir. Bu yazı dizimizde kilo almak isteyenler için uzman görüşleri alarak yüksek enerji veren besinlerin listesini hazırladık. Listeyi sağlam kaynakları tarayarak oluşturduk. Güne başlarken güne zihinde başlamak istiyorsanız sağlıklı ve dengeli beslenmeye özen göstermelisiniz. Enerjiyi doğru yerde doğru zamanda kullanmalısınız. Enerji eksikliğinde kişi kendini yorgun ve bitkin hisseder. İnsanların yaşam kalitesi düşer. İş dünyasında tam verimli çalışamaz. Enerji eksikliği stres ve kaygı düzeyini arttırır. Vücudun enerji ihtiyacını doğal yollarla karşılamalısınız. Enerji veren içecekler vücut için zararlıdır. Kilo almaya neden olur. Enerji eksiliğinizi gidermek için tüketmeniz gereken besinler şunlardır:

Vücuda Yüksek Enerji Veren Besinler

  • FINDIK: En çok enerji veren kuruyemişlerin başında fındık gelir. Fiziksel ve zihinsel performansı arttıran fındık açlık hissini yok eder. Metabolizmanın hızlı ve düzenli çalışmasını sağlar. Yüksek kalori ve enerji içerir. Yüksek miktarda protein ve antioksidan içerir. Fındığı organik tüketmeye özen gösterin.
  • BİTTER ÇİKOLATA: Yüzde 60 kakao içeren bitter çikolata vücudun enerji ihtiyacını karşılayıp ruh halinizi düzeltir. Esansiyel yağ ve karbonhidratlar içeren bitter çikolata kas gücünü arttır. Bitter çikolatanın içerdiği antioksidanlar hücreleri serbest radikallerin zararlı etkilerine karşı korur. Bitter çikolata mutluluk hormonu olarak bilinen serotonin üretimini arttırır.

  • HİNDİSTAN CEVİZİ YAĞI: Vücutta sistemlerin düzgün çalışmasını sağlayan zincirli yağ asitleri içeren Hindistan cevizi yağı iltihapları önler. Vücudun hayati fonksiyonlarını düzenler. Kalp, sinir ve bilişsel sistemi hastalıklarına karşı vücudu korur. Yüksek vitamin ve mineral içeren Hindistan cevizi yağı bağışıklık sistemini güçlendirir. Vücudu bulaşıcı hastalıklara karşı korur. İçerdiği karbonhidratlar ve yağlarla fiziksel ve zihinsel olarak vücudun zihinde kalmasını sağlar.
  • BAL: Tıp ve kozmetik alanında yaygın olarak kullanılan bal kendinizi iyi hissetmenizi sağlar. Yüksek enerji veren balda doğal şekerler içerir. Sindirimi kolay olan bal vücudun enerji ihtiyacını karşılar. Vücutta yer alan atık maddelerin atılmasını sağlar. Bağırsakların çalışmasını düzenler.
  • ÜZÜM: Düşük kalorili olan üzüm doğal şeker bakımından zengindir. Vücudun savunma mekanizmasını güçlendirir.
  • MANGO: Lezzetli ve tatlı bir meyve olan mango sağlık açısından oldukça faydalı bir bitkidir. Bağışıklık sistemini güçlendiren mango cilde tazelik ve canlılık kazandırır. C vitamin kaynağı mango toksinlerin ve serbest radikallerin vücutta tahribat oluşturmasını engeller. Hücrelerin yenilenmesini sağlayıp yaşlanmayı geciktirir. Dokuları koruyan ve kan dolaşımını hızlandıran mango aynı zamanda anemi ile savaşır. Mango yüksek miktarda demir ve E vitamini içerir.
  • YUMURTA: Yumurta vücuda enerji verip günü zihinde geçirmenizi sağlar. Yüksek miktarda protein içeren yumurta vücudun kas kütlesini arttırır. Yumurta kişiye fiziksel açıdan büyük güç verir. İçerdiği karbonhidrat ve yağlar açlığın bastırılmasına yardımcı olur.

 

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here