Yağ Yakan Düşük Kalorili Besinler

0
796

Kilo vermek zor bir süreçtir. Açlığımızı bastırmak istediğimizde düşük kalorili besinler tüketmeliyiz. Sizler için ekip olarak negatif kalori içeren besinleri bir araya getirmeye çalıştık. Amacımız zayıflama konusunda size yardımcı olmaktı. Kulaktan dolma bilgiler yerine işin uzmanları ile görüşerek sizin için faydalı bir yazı dizisi hazırlamayı amaç edindik. Zayıflamaya yardımcı olan düşük kaloriye sahip besinler şunlardır:

  1. KEREVİZ SAPI: Kereviz sapının dörtte üçü sudur. Kalan bölüm ise lif ve posa içerir. Vücudun su ihtiyacının büyük bir bölümünü karşılar. Bir porsiyon kereviz sapı sizi tok tutar. Antioksidan bakımından zengin olan kereviz yaşlanmayı geciktirir. Kereviz sapını salatalara ekleyerek tüketebilirsiniz. Kereviz baharatlarla tatlandırılarak sağlıklı bir atıştırmaya çevirebilirsiniz.  C, A ve K vitamin yönünden oldukça zengin olan kereviz çok düşük bir kaloriye sahiptir.
  2. GREYFURT: Yüklü miktarda su ve posa içeren greyfurt mayhoş bir bitkidir. İçeriğinin % 60 su oluşturur. Zengin lif kaynağı greyfurt kolay sindirilebilen bir meyvedir. Kalp sağlığını koruyan ve metabolizmayı hızlı çalıştıran greyfurt vücudun enerji ihtiyacını büyük oranda karşılar. Greyfurt, hızlı yağ yakmak için kalorisi düşük ideal bir meyvedir.
  3. MARUL: Marul yeşil yapraklı bitkiler içinde yüksek miktarda su içeren kalorisi düşük bir bitkidir. Güçlü bir enerji kaynağı olan marul tatlı krizlerini bastırır.
  4. KARALÂHANA: Vücudu kansere karşı koruyan lahana kalorisi düşük bitkilerden birisidir. İçerdiği glukoinatolan maddesi kolon kanseri başta olmak üzere prostat ve göğüs kanserine karşı çok etkili bir sebzedir. Bir porsiyon karalâhana vücudun K ve A vitamin ihtiyacını karşılar. Kemiklerin güçlenip gelişmesine katkı sağlar.
  5. ISPANAK: Ispanak kırmızı etten daha fazla protein içerir. Sindirimi kolay olan ıspanak yağ yakımını hızlandırır. Ispanak, diyet yapanlar için düşük kalorili bir sebzedir.
  6. YAĞSIZ BEYAZ ET: Yağsız et düşük kaloriye sahip bir bitkidir. Uzun süre tokluk hissi veren yağsız beyaz et vücudu zihinde tutar. Sindirimi kolay olan yağsız et metabolizmayı hızlandırır. İçerdiği kaloriden çok yakmaya yardımcı olur. Diyet yapan birisi olarak yağsız et mutlaka tüketmelisiniz. Yağsız eti kızartma olarak değil ızgara ve haşlama olarak tüketmelisiniz.
  7. YOĞURT: Günlük taze olarak tüketilmelidir. Yarım yağlı sütten yapılan yoğurdu tüketmelisiniz. Güçlü kalsiyum kaynağı yoğurt kemiklerin güçlenmesini sağlar. Market yoğurdu yerine evde kendinizin yaptığı doğal yoğurtları tüketmelisiniz. Doğal yoğurdun içine muz, çilek gibi meyveleri doğrayıp tüketebilirsiniz.
  8. KIRMIZIBİBER: İçerdiği kapsaisin maddesi vücudun metabolizmasını hızlandırır. Vücut için hızlı kalori yakma aracıdır. Acıkmayı yavaşlatan kırmızıbiber diyetisyenlerin en çok önerdiği bitki çeşididir. Kırmızıbiberi sos olarak değil de taze olarak tüketmelisiniz.
  9. ROKA: Hızlı yağ yakmak isteyenlerin tercihi hep roka olmuştur. Düşük kalori içeren roka K, A ve C vitamini yönünden zengindir. Güçlü lif kaynağı rokanın 1 porsiyonu 4 kalori içerir.

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here