Yenidoğan Bebekte Silme Banyosu Nasıl Yaptırılır?

0
582

Yenidoğan bebeklerin göbek bağı düşmeden banyo yaptırmak bebek sağlığı açısından sakıncalıdır. Bu süre içinde bebeklere silme banyosu yaptırılır. Silme banyosu yaptırmadan önce bütün malzemeleri önceden ayarlamalısınız.  Küçük bir leğen, kap ve yeteri miktarda su, küçük havlu, temizlik bezleri, bebek şampuanı, temiz giysiler, alt bezi silme banyosu için gereklidir. Silme banyosu yaptırılacak ortamın sıcaklığı 23-26 derece arası olmalıdır. Silme banyosu yaptıracak kişiler banyo öncesi ellerini bol sabunlu su ile yıkamalıdır.

Banyo işlemi banyo malzemeleri ayarlandıktan sonra yapılır. Sıcaklığı iyi ayarlanmış su içine temizlik bezlerini koyun. Temizliğe ilk önce gözlerden başlayın. Ilık su ile ıslatılan bezi sıkıp gözü içten dışa doğru temizleyin. Her göz için ayrı bez kullanmaya özen gösterin. Temiz suyla ıslatılan bezi yüzün orta bölümünden dışa doğru silin. Burun ve kulak çevresini güzel temizleyin. Kulak arkası en çok kirli kalan noktalardan birisidir. Kulak içi temizlemek için kulak çöpü ve sivri cisim kullanmayın.

BEBEK CİLDİ ÇOK HASSASTIR

Bebek cildi çok hassas bir yapıya sahiptir. Temizlik yaparken nazik olun. Göz yakmayan şampuan kullanın. Başı nazikçe önden arkaya doğru masaj yaparak temizleyin. Su ile bebeğin başını kurulayın. Bebeğin sırtını ve boyun bölgesini dikkatli temizleyin. El bezini açıp bacak, ayak ve parmak bölgesini temizleyin. Islaklık pişiğe neden olur bu yüzden durulama ve kurulamayı özenerek yapın. Genital bölge yukarıdan aşağıya doğru temizlenmelidir. Gerekirse bebeğe pişik tedavisi uygulayın. Koruyucu kremler kullanarak pişik oluşumunu önleyin. Bebeğin giysilerini giydirip kullandığınız malzemeleri temizleyin. Tüm işlem bittikten sonra eller bol sabunlu su ile yıkanmalıdır. Banyo çocuğunuzu rahatlatır. Sözsüz fon müzik dinleterek banyoyu zevkli hale getirebilirsiniz. Banyo sonrası bebeğe masaj yapın.

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here