Bebek Masajı Nasıl Yapılır?

0
408

Bebeğinizi rahatlatmak istiyorsanız bebeğinize bebek masajı yapmalısınız. Bebek masajı bebek ile anne arasındaki iletişimi güçlendirir. Bebek kendini güvende hisseder. Bebek büyür, gelişir, kilo alır. Bebeğin uyku düzeni bebek masajı ile düzene girer. Bebeğin sindirim sistemi hızlı çalışır. Bebek masajı bebeğin vücudunun farklı noktalarına yapılan masajdır.

Bebek masajı şu şekilde yapılır.

1-YÜZ MASAJI: Parmağınızı bebeğin alnının ortasına koyun. Alnın orta noktasından şakaklara doğru masaj yapın. Göz kapağını şakağa doğru ovun. Burun yanaklara doğru hafif bastırıp ovmaya devam edin. Ağız ve kulak yönünde gülümseme hareketi yaptırın. Çeneden kulak arkasına doğru masaj yapın.

2- GÖĞÜS MASAJI: Ellerinizi bebeğin göğsünün ortasına yerleştirin. Koltuk altına doğru avucunuzun içi ile hafif bir şekilde bastırın. Ellerinizi göğüs ortasında bebeğin omzuna doğru kaydırın. Kaydırma işlemini ileri ve geri doğru düzgün bir şekilde en az 2 dakika yapmalısınız.

3- KOL MASAJI: Bebeğin kolunu kaldırın. Koltuk altını nazik bir şekilde ovun. Omuzdan bileklere kadar sıvazlama yaparak masaj yapın. Önce bir elle daha sonra diğer elle masaj yapın. Bilekten omza doğru bu işlemi tekrar edin. Bebeğin kolunu avucunun içine alıp dairesel hareket ettirin. Elleri açıp her parmağı sırası ile ovun.

4-KARIN MASAJI: Bebeğin ellerini kum çeker gibi karın bölgesine çekin. Bacaklarını havaya kaldırın. Dizini bacaktan bükün. Karın bölgesine baskı yapın. Tek elle bebeğin karnına baskı yapın. Parmak ucunu soldan sağa doğru yürüterek masajı bitirin.

5- BACAK MASAJI: Bebeğin bacağını kaldırın. Bacaklarını bileklere doğru sıvazlayın. Bilekten kalçaya doğru işlemi tekrar edin. Kollarında dairesel burma hareketi yaptırılır. Topuktan parmaklara doğru ayak tabanını ovun. Ayak üst kısmı bilekten parmağa doğru ovun.

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here