Meme Büyütme Ameliyatı Hakkında Bilinmesi Gerekenler

0
495

Meme büyütme ameliyatı günümüzde sık sık dile getirilen bir konudur. Eğer ciddi bir şekilde böyle bir operasyon düşünüyorsanız; mutlaka bir uzman ile görüşmelisiniz.

Meme silikonlarının zararı var mıdır?

Göğüs büyütme ameliyatı sonrası karşılaşılan riskler ender rastlanan durumlar olup sağlığı tehlikeye atmaz. Silikonların insan sağlığına olumsuz bir zararı yoktur. Vücut ile etkileşimi düşük seviyededir. Silikon ile kanser arasında bir ilişki olmadığı bilimsel çalışmalar sonucu kanıtlanmıştır. Basın ve medyada çıkan silikon kanser yapar haberlerinden sonra Fransız firma tıbbi olmayan silikonlar üreterek bu sorunu ortadan kaldırmıştır. Türkiye’de yaygın olarak kullanılmayan meme protezleri sağlığı olumsuz etkilemez.

Silikon protezin delinmesi ya da  patlama riski

Meme büyütme ameliyatından sonra silikon patlaması ve delinmesi normal şartlarda çok sık karşılaşılan bir durum değildir. Silikonlar üretilirken birçok kontrol ve denemelerden geçer. Dışarıdan gelecek basınç etkisine karşı dayanıklı olarak üretilir. Ne kadar sıkarsanız sıkın silikonları elinizle patlatmanız mümkün değildir. Ateşli silah yaralanmasında ve delici kesici cisimlerle patlatabilirsiniz. Silikon patlaması durumunda patlayan silikon çıkartılır ve yerine yenisi takılır. Silikon patlaması durumunda kişinin sağlığını tehdit edecek unsurlar ortaya çıkmaz. Silikonun içerdiği maddenin önemi özellikle silah yaralanması ve kesici delici alet yaralanmalarında önem taşır. Silikonun kalitesi de bu tip durumlarda ortaya çıkar.

Göğüs büyütme ameliyatı sonucunu etkileyen kişisel faktörler

  1. Göğüslerin mevcut büyüklüğü: Meme büyütme ameliyatının sonucunu estetik açıdan etkileyen önemli faktör göğsün sahip olduğu mevcut büyüklüklerdir. Göğüs yapısının büyüklüğü ne kadar fazla ise içeriye yerleştirilen protezi o kadar gizler ve doğal görünüm kazanır.
  2. Meme dokusunun kalınlığı, gevşekliği, dolgunluğu: Ameliyatın sonucunu etkiler. Meme dokusunun ince, zayıf ve gevşek olması, ameliyat sonucunu etkiler.
  3. Göğüs yapısında sarkıklık olması: Göğüs yapısında hafif sarkıklık, boşalma olması silikon protez yerleştirildiğinde düzelmeye başlar. İleri derecede gevşek ve zayıf dokusu olan sarkık göğüslere göğüs büyütme ameliyatının yanında dikleştirme ameliyatının yapılması gerekir.
  4. Göğüs duvarının şekli: Göğüs duvarındaki doğumsal şekil bozuklukları, estetik görünümü olumsuz etkiler. Bu durumda asimetrik protez uygulaması ile oluşan görsel problemler giderilmeye çalışılır.
  5. Göğüs yapısının asimetrik olması: Bazı kişilerin her iki memesi arasında şekil ve büyüklük farklı olabilir. Bu durum, simetrik görünüm kazandırmayı zorlaştırır. Bu gibi durumlarda asimetrik protezler ya da her iki göğüste farklı büyüklükte protezler kullanılarak asimetrik görünüm azaltılır.
  6. Derinin elastikiyeti: Ameliyatın sonucunu etkileyen önemli bir faktördür. Deri elastikiyeti normal olan kişilerde ameliyat daha başarılı sonuç elde edilir.
Meme Protezleri Hakkında Bilinmesi Gerekenler

Meme bir kadının en önemli dişilik organıdır. Kadınlar aynada görüntüsüne bakarak mutlu ya da mutsuz olur. Meme kadının yaşamına pozitif ya da negatif değer katar. Meme gelişimi ergenlik dönemi sonunda sona erer. Bugün teknolojik gelişmelerle birlikte artık doğal görüneme sahip memelere sahip olabilirsiniz. Memeler ameliyatla büyütülüp küçültülebilir. Meme büyütme ameliyatları sağlık açısından risk taşımaz. Meme büyütme ameliyatlarında iki tip protez kullanılır. Yuvarlak ve damla şeklinde protezler kullanılır. Protez seçimi daha çok vücut yapısı, göğüs kafesi ve beden postürü dikkate alınarak yapılır. Ölçü ve şekil her bireye aynı görüntüyü kazandırmaz. Burada yapılacak en iyi şey nasıl bir görünüm kazandırmak istediğinizi belirleyip protez seçimini uzman hekime bırakmaktır. Bu işin eğitimini alan ve uzmanı olan kişiler sizin için en güzel ve sağlıklı olanı seçecektir. Protezler memeye 3 şekilde yerleştirilir. Meme başından, meme altından ve koltuk altından girerek protezler yerleştirilir. Protez yerleştirme basit bir operasyonla yapılır. Sağlık açısından sakıncalı bir durum ortaya çıkarmaz.

Meme protezleri kas altından vücuda yerleştirildiği zaman annelerin bebek emzirmesine engel teşkil etmez. Anne meme protezi ile de bebeğini emzirmeye devam edebilir. En çok tercih edilen yöntem ise meme altında kesiyle yapılan yöntemdir. Bu teknikle hiçbir süt kanalı zarar görmez, kesik izi meme kıvrımı altında kalır. Anne memesinde estetik olarak herhangi bir görüntü bozukluğu da ortaya çıkmaz.

Operasyon Öncesi Uzman Araştırması Yapmak Önemli!

Protezler son derece güvenlidir hiçbir kanser riski yoktur. Memede protez olması mamografide çıkacak durumlara olumsuz etki yapmaz. Alanında uzman olmayan kişilerin yaptığı meme dolguları sağlık açısından sakıncalı sonuçlar doğurabilir. Meme protezi, meme büyütme gibi işleri yapan kişiler Sağlık bakanlığının onayladığı estetik ve plastik cerrahi uzmanlar yapmalıdır.

Meme büyütme ameliyatı alanında uzman bir plastik cerrahının yapması herhangi bir sağlık sorununa neden olmaz. Merdiven altı meme büyütme firmaları sağlığınızı ciddi tehlikeye sokabilir. Ameliyatlar son derece temiz ve hijyenik ortamlarda yapılmalıdır. Ameliyat ciddi bir iştir. İşini ciddiye almayan amacı sadece para kazanmak olan, kalitesiz ve sağlıksız ürün kullanan firmalar sağlığınızı tehlikeye sokabilir. Bu yüzden referansı yüksek, alanında uzman temiz iş yapan firmaları tercih etmelisiniz. İşlemi yapacak firmanın sağlık bakanlığına bağlı olması, düzenli olarak denetleniyor olması ve meme büyütme alanında başarılı birçok operasyon gerçekleştirmiş olmasına dikkat etmelisiniz.

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here