Sağlık ve Haber

Kilo Aldıran Besinler

Düzenli ve sağlıklı beslenmek özellikle günümüzde gittikçe zorlaşan bir hal aldı. Sürekli kilo kaybı yaşamaya başladıysanız mutlaka uzman doktora görünmelisiniz. Sizi takviye edecek kilo aldıran besinleri de sık sık tüketmelisiniz.

Uzmanlarımıza göre kilo aldıran besinler sağlıklı kilo aldıran besinler ve sağlıksız kilo aldıran besinler olmak üzere iki gurupta toplanır. Amacımız hem sağlıklı yaşamanız hem de kilo almanıza yardımcı olmaktır. Bu yüzden hamburger, patates kızartması gibi fastfood usulü beslenmeyi sizlere tavsiye etmiyoruz. Size kilo aldıran bu besinler sağlık açısından sağlıklı değildir. Makarna tek başına tüketildiği zaman kilo aldırmaz, Makarnaya sıkılan ketçap ve mayonez kilo aldırır. İşlenmiş etler ve şarküteri ürünleri yüksek miktarda işlenmiş yağ içerir. Bu yüzden hızlı kilo aldırır. Salata normalde kilo aldırmaz fakat salataya sıkılan soslar kilo almanıza neden olur. Hızlı kilo aldıran besin gurupları şunlardır:

Besin Değerlerine Dikkat

Kilo Aldıran Besinler arasında yer alan;

Tam buğday ekmeği, yulaf ezmesi, kuru kayısı, kuru üzüm, avokado, ananas suyu, üzüm suyu, esmer pirinç, Hindistan cevizi sütü, patates, elma suyu, susam, ceviz, kuzu ciğeri, balık yağı, fındık yağı, keten tohumu yağı, yumurta, tereyağı kilo almanıza yardımcı olacak besinlerdir;