Diş Eti İltihabı Nedir?

0
350

Kişisel bakımın en önemli noktalarından birisi ağız ve diş temizliğidir. Diş apsesi olarak bilinen diş eti iltihabı, ağrılı ve sancılı bir rahatsızlık durumudur. Bakterilerin oluşturduğu plakların dişlerde birikmesiyle diş eti iltihaplanması meydana gelir. İltihaplanmanın derecesine göre diş eti hastalıkları farklı isimlerle anılır. Yetersiz diş temizliği sonunda yemek artıklarının diş aralarında birikmesiyle oluşan bakteri plağı diş çürüklerine neden olur.

Diş Eti İltihabına İyi Gelen Besinler

  1. Papatya: Antiinflamatuar ve antiseptik özelliği bulunan papatya, diş eti hastalıklarına karşı iyi bir koruyucudur. Papatya diş eti iltihabı tedavisinde gargara veya ağız yıkama sıvıları kadar etkilidir. Diş eti hastalıklarından korunmak ve diş eti iltihabını hafifletmek için 250 ml kaynar suya 3 çay kaşığı papatya atıp 10 dakika demlenmesini bekleyin. 15 dakika bekledikten sonra süzerek yemeklerden sonra için ya da gargara yapın.
  2. Kan Otu: Kan otu, Sanguinarin adlı bileşik içerir. Sanguinarin bileşiği, diş macunlarının içeriğinde yer alır. Sanguinarin bileşiği ağız içi bakteri oluşmasını engeller. Plak oluşumunu 8 gün içinde azaltır.
  3. Ekinezya: Anti bakteriyel özelliğe sahip olan ekinezya, bağışıklık sistemini güçlendirir. Ağız çalkalama sıvısının içine 12 damla ekinezya tentürü damlatıp iyice karıştırın. Hazırladığınız bu karışım ile ağzınızı çalkalayın.
  4. Nane: Birçok diş bakım ürününün içeriğinde nane bulunur. Ferahlatıcı etkiye sahip olan nane, diş çürümelerine neden olan bakterilere karşı oldukça etkilidir. Diş aralarında biriken bakterilerle savaşır. Taze nane yapraklarını çiğneyebilirsiniz. Naneyi çay olarak da tüketebilirsiniz. Nane çayı için 250 ml kaynar suya 2 çay kaşığı kuru nane ekleyip karıştırın. Bir süre demlendikten sonra süzüp için.
  5.  Ada Çayı: Avrupa’da diş ve diş eti bakımında sıklıkla kullanılan ada çayı dişeti iltihabını kısa sürede iyileştirir. Ada çayı yaprakları ile diş ve diş etlerinizi ovalayabilirsiniz.
  6. Karanfil Yağı: Çok eski yıllardan beri diş ve ağız sağlığında kullanılan karanfil yağı, uzmanlar tarafından önerilen bitkisel ürünlerin başında gelir. Karanfil yağı, şişmiş diş etleri için oldukça etkili bir çözüm yoludur. Şişmiş bölgeye bir miktar karanfil yağı uygulayıp şişliğin inmesine yardımcı olabilirsiniz.

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here