Baş Ağrısı Nedir? Nasıl Geçer?

0
276

Baş ağrısı günlük yaşantımızın neredeyse bir kesimi haline gelmiş durumda. Her vakit kullandığımız ağrı kesici haplar, baş ağrısı için bir tedavi sistemi olmayacaktır.. Baş ağrısında ağrı kesicileri çok kullanmak, uzun vadeli tahliller getirmez. Hatta ilaçların yan etkisi  sizi daha çok etkilemeye bile başlayabilir.

Baş ağrısını tetikleyen faktörler
1-
Ağır gerilim
2- Düşük kan şekeri
3- Uyku yoksunluğu
5- Daima ağrı kesici içmek

Baş ağrısı tedavilerinin etkililiği bazen baş ağrısının asıl nedenine değinmekle ilgilidir. Farklı sebeplerden kaynaklanan baş ağrılarını gidermenize yardımcı olabilecek pek çok doğal yol bulunmaktadır. Bu doğal usullerin en düzgün özelliği, tesirli olmalarının yanı sıra yan tesirlere neden olmamalarıdır.

Baş Ağrısı için Etkili Yöntemler

Susuzluk belirtisi baş ağrısını tetikleyebilir.  Günlük su tüketiminiz 2 litrenin altında ise, başını sık sık ağrayabilir. Bu durumda, vücudunuzun su gereksinimini karşılayarak baş ağrısından kurtulabilirsiniz.

Elma sirkesi

2 çorba kaşığı elma sirkesi

1 bardak sıcak su

Nasıl kullanılır?

• 1 su bardağı ılık suya 2 çorba kaşığı elma sirkesi ek edin.
• Düzgünce karıştırın.
• Baş ağrısından süratli biçimde kurtulmak için yavaşça elma sirkesi suyunu için.

Bu içeceği günlük olarak tüketmek, vücudunuzdaki likitleri istikrarlar ve böylelikle vücudunuzun susuz kalmasına mani olur.

Elma sirkesi, doğal mesken ilaçlarının eski sanatkarlarından biridir. Baş ağrısı dışında birçok doğal tedavi formüllerinde ilaç olarak kullanılmaktadır.

Limon suyu 

Yarım limon
1 bardak sıcak su

Limon suyu baş ağrısı için nasıl kullanılır?

Yarım limonu bir bardak sıcak suyun içerisine karıştırın.
Bu içeceği günde 2 defa tüketirseniz baş ağrısı probleminden kurtulabilirsiniz. Limon suyu dehidratasyondan kaynaklanan baş ağrısını hafifletebilir. Limon suyu baş ağrısı ile savaşmanın yanı sıra birebir vakitte vücudun pH seviyesini istikrarlar ve sindirime de yardımcı olur. Limon suyu günlük olarak tüketildiğinde birçok bedensel işlevi düzeltebilen içecek olarak önümüze çıkar.

Buz torbası 

Ferdi tercihler değişebilir, ama umumiyetle migren hastaları soğuk uygulamayı tercih etmektedir. Öte yandan baş ağrısı, gerilimle yahut soğuk algınlığıyla kendini gösterirse, sıcak pratikleri da tercih edebilirsiniz.

Alın ve şakak kesimine soğuk bir sıkıştırma uygulanırken, baş ağrısından süratli bir formda kurtulmak için omuz ardına sıcak kompres uygulanmalıdır. Tesirli olması için uygulamayı tekrarlayabilirsiniz.

Soğuk tatbikler buz torbaları yahut naylon poşetlerle uygulanabilir. Fakat sıcak pratikleri sıcak su yahut sıcak su torbaları ile pratiğiniz gerekmektedir.

Kahve ve çay 

Kahve ve çay da baş ağrısını hafifletmek için kullanılabilir. Bu iki içecek en tanınan baş ağrısı tahlilleri arasındadır.

Kahvenin içerisindeki kafein baş ağrısını azaltabilir. Enflamasyona uğramış kan damarları had uçlarına karşı basınç uyguladığında zonklama tipi baş ağrısı oluşur. Kafein, bu kan damarlarını daraltarak ağrıyı hafifletir. Kafein, ağrı kesicilerin vücutta emilmesini kolaylaştırarak baş ağrısının da süratli bir halde tesir göstermesine yardımcı olmaktadır.

Kahve ve çay baş ağrısı için nasıl kullanılmalıdır?

• Bir fincan çay içmek yatıştırıcı tesiri sayesinde muhtemelen baş ağrısını süratli bir biçimde hafifletmeye yardımcı olacaktır.
• Zencefilli limon çayı, ekseriyetle migren eşlik eden baş ağrısı ve mide bulantısı için tesirli olabilir.

Şayet soğuktan kaynaklanan baş ağrısı çekiyorsanız, tarçın çayı da imdadınıza yetişebilir. Tarçın, , baş ağrısı için elementleri içerir ve magnezyum bakımından da epey zengindir. Tarçının içerisinde bulunan demir, kalsiyum ve sair mineraller de migreni ve baş ağrılarını hafifletmeye yardımcı olur.

Aromaterapi 

Baş ağrısını hafifletmek için aroma terapi prosedürlerini deneyebilirsiniz. Nane, okaliptüs ve lavanta yağı üzere yağlar aromaterapi masaj tedavileri için makul olabilir.
Nane ya hayli rahatlatıcıdır ve acıyı bastırabilir. Baş ortamınızı rahatlatır ve yatıştırır. Ökaliptüs uçucu yağı ise, kan damarlarındaki şişmeyi azaltabilir, bu da baş ağrısını azaltmaya yardımcı olur.

Akupunktur noktaları

Akupunktur noktaları baş ağrısı ve çeşitli ağrıları önlemeye yardımcı olan Çin tedavi tekniğidir. Bu metot vücudun bir nahiyesindeki makul noktalarda pres uygulayarak ve endorfin salınarak çalışır. Endorfinler ağrıyı hafifletmeye yardımcı olan doğal ağrı kesicilerdir.
Baş ağrılarından kurtulmak için çok az bir gayret sarf ederek kolaylıkla Akupunktur noktalarına masaj uygulayabilirsiniz. Yapmanız gereken tek şey basınç noktasını bulmak ve üzerine yaklaşık 10 saniye sıkı bir pres uygulamaktır.

Kaş arasındaki nokta

Kaşlar arasındaki orta noktada bulunan akupunktur basınç noktasını kolay bir formda bulabilirsiniz. Bu nokta, gerilim ve yorgunluğu giderir, gerilim ve yorgunluğun sebep olduğu baş ağrılarını hafifletir.

Burun ve göz yuvası arasındaki nokta

Bu akupunktur noktası burun köprüsünün ve göz yuvasının üzerinde, kaşlarınızın derhal altında bulunur. Gerilim yahut soğuktan kaynaklanan baş ağrılarından kurtulmak için işaretçi parmaklarınızı kullanarak bu yere ağırlık uygulayabilirsiniz.

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here