Ayak Kokusu Nasıl Giderilir?

0
352

Ayak kokusu insanı zor durumda bırakan bir durumdur. Ayaklar gün boyu vücudun ağırlığını taşır. Bu yüzden en çok bakıma ihtiyacı olan organımızdır. Gün içinde ayakkabı içinde kalan ayaklarımız kokmaya başlar. Ayak kokusu toplumsal hayatta insanları rahatsız eden bir durumdur. Ayağın ayakkabı içinde uzun süre kalması ile ayak kokusu oluşur. Ayak kokusuna son vermek için bazı yöntemler uygulayabilirsiniz. Ayak sağlığı için ayak kokusunu gidermelisiniz. Ayak kokusu çevreyi rahatsız eden bir durumdur.

Ayak kokusunu giderme yöntemleri şunlardır:

  1. Ayakkabı seçimi: Ayakkabı kaliteli malzemeden yapılan ayakkabıları kullanın. Çoraplar günlük olarak değiştirilmelidir. Ayak sık sık havalandırılmalıdır.
  2. Ayakları sirke ile dinlendirin: Akşamları ayakları sirkeli suya batırarak dinlendirin. Bu şekilde oluşan kötü kokuları giderebilirsiniz. Ayakta oluşan bakteri ve mantarlarda böylece yok olur.
  3. Ayakları çay demi içinde bekletin. Çay demi ayak kokusunu giderir. Çayın içinde yer alan etkin madde kokuyu alır. Çay deminin içinde ayakları en az 30 dakika bekletin.
  4. Ayaklara pudra serpin: Kötü kokuları önlemek için ayaklara pudra dökün. Ayağın nem dengesini korur ve kötü koku oluşumunu engeller.
  5. Ayakları tuzlu suda bekletin. Ilık su içine bir tutam kaya tuzu ekleyip karıştırın. Ayaklarınızı suyun içinde 30 dakika bekletin. Böylece zararlı organizmaların oluşmasını da önlemiş olursunuz.
  6. Zencefil yaprağı ile ayak kokusunu giderin. Evde basit yöntemlerle ayak kokunuzu giderebilirsiniz. Akşam yatmadan önce ayakkabının içine zencefil yaprağı koyun. Zencefil yaprağı ayakkabınızın içinde hoş kokular oluşturacaktır.
  7. Alkollü bez ile ayaklarınızı temizleyin. Sürekli terleyen ayakların kokmaması için düzenli olarak saf alkollü su ile ayaklar temizlenmelidir.
  8. Ayak kokusunu önlemede çorap seçimi önemli yer tutar. Naylon ve polyester kumaşlı çoraplar kötü koku oluşmasını engeller.

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here